Śledzie z grzybami po litewsku


Produkty:
-0,5 kg śledzi
-2 garści suszonych grzybów
-3 cebule
-sól, pieprz, ostra papryka
-olej, mleko

Przygotowanie:
Śledzie moczyć przez około pół godziny w wodzie, a następnie pół godziny w mlek. Osuszyć i pokroić w paski o szerokości 2 cm. W tym samym momencie namoczyć grzyby. Cebulę obrać, pokroić w talarki i zeszklić na rozgrzanym oleju. Wyjąć. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu udusić osuszone grzyby, ostudzić, Grzyby wymieszać w salaterce ze śledziami i cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Całość zalać olejem i wstawić na noc do lodówki.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Śledzie z grzybami po litewsku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł