Zaloguj się do konta

Śledzie z grzybami po litewsku

Produkty:
-0,5 kg śledzi
-2 garści suszonych grzybów
-3 cebule
-sól, pieprz, ostra papryka
-olej, mleko

Przygotowanie:
Śledzie moczyć przez około pół godziny w wodzie, a następnie pół godziny w mlek. Osuszyć i pokroić w paski o szerokości 2 cm. W tym samym momencie namoczyć grzyby. Cebulę obrać, pokroić w talarki i zeszklić na rozgrzanym oleju. Wyjąć. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu udusić osuszone grzyby, ostudzić, Grzyby wymieszać w salaterce ze śledziami i cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Całość zalać olejem i wstawić na noc do lodówki.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…