Śledzie z jabłkami i buraczkami...


Śledzie z jabłkami i buraczkami...



składniki:

śledzie w oleju - 300 gr
mleko - 500 ml
burak ugotowany w skórce - 1 sztuka
jabłka średniej wielkości - 2 sztuki
cebula średniej wielkości - 1 sztuka
majonez babuni Hellman"s - 80 gr
Śmietana 18% - 100 ml
Majeranek - 1 łyżka
Przyprawa Czosnek w kostkach - 1 sztuka
cytryna - 1 sztuka

sposób przygotowania:

Wyjmij śledzie z opakowania, namocz przez około 2 godzin w mleku, następnie umyj je i pokrój w mniejsze kawałki.
Obierz buraka i jabłka i pokrój w dużą kostkę.
Pokrój cebulę w również w kostkę.
Wymieszaj wszystko razem z majonezem i śmietaną, dopraw do smaku majerankiem, sokiem z cytryny i przyprawą kostką czosnek.
Podawaj schłodzone.




Smacznego!!!

 


3
Oceń
(9 głosów)

 

Śledzie z jabłkami i buraczkami... - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł