Śledzie z majonezem i keczupem


Śledzie z majonezem i keczupem

-4 matjasy
-5 łyżek majonezu
-2 łyżki śmietany
-2 łyżki keczupu
-2 łyżki soku z cytryny
-1 łyżeczka musztardy
-1 łyżeczka przyprawy maggi
-1/2 litra mleka
-cytryna,
-cukier,
-sól

Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. Osączyć i pokroić na kawałki, ułożyć na półmisku, skropić sokiem z cytryny, posypać szczyptą cukru. Majonez wymieszać ze śmietaną,musztardą i keczupem, do tego dodać maggi. Przyprawić do smaku, solą, cukrem, sokiem z cytryny i tak przygotowanym sosem zalać śledzie. Przynajmniej na godzinę wstawić do lodówki.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Śledzie z majonezem i keczupem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł