śledzie z sosie żurawiono-chrzanowym


Marynata: 4 łyżki oliwy, 4 goździki, 3 liście laurowe, łyżeczka kolorowego pieprzu, 5 ziaren jałowca, sól, pieprz cayenne, cukier Składniki: 40 dag matiasó, 2 cebule, szkalnka świeżegosoku z pomarańczy, 4 gruszki w occcie SOS: 1/2 szklanka żurawinby ze słoikia, 2 łyżeczki startego chrzanu ze słoika, sok z 1/2 cytryny, 1/2 szklanki czerwonego wytwanego wina
Maryna: skłądniki marynaty mieszamy, przyprawiamy do smaku zalewamy matiasy i zostawiany na noc w lodówce
SOS żurawiny przecieramy przez sito mieszamy z chrzanem, sokiem z cytryny winem i przypraiamy. Cebule obieramy. kroimy w cienkie piórkapodsmażamy na odrobinie oliwy. Zalewamy z sokiem pomaranczowym dusimy 3 min. Śledzie osączamy z maryaty, na każdym kładziemy porcję cebuli zwijamy w ruloniki. Układamy na półmisku razem z dekoracyjnie pokrojonymi gruszkami, polewamy sosem żurawinowym.

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

śledzie z sosie żurawiono-chrzanowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł