Śledzie z grzybkami.


Śledzie z grzybkami. Składniki: 0,5 kilograma solonych śledzi, garść suszonych grzybów, 3 cebule, 3 ogórki konserwowe, olej, łyżka octu winnego, natka pietruszki, sól, pieprz ziołowy, cukier trzcinowy. Przygotowanie: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyły po czym je odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki. Natomiast cebulę posiekać i wymieszać z grzybami, olejem, octem, posiekaną natką pietruszki i ogórkiem pokrojonym w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Śledzie pokroić w paseczki i zalać marynatą. Wstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie odsączyć z marynaty i ułożyć na półmisku.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Śledzie z grzybkami. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł