Śledzie z rodzynkami
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-22
Produkty:
-6 filetów matiesów
-10 dag koncentratu pomidorowego
-cebula
-łyżka łagodnego keczupu
-sos worchester
-5 dag rodzynek
-2 łyżki oliwy
-sok z cytryny
-cukier
Przygotowanie:
Matiesy opłukać, osączyć, pokroić na kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, osączyć. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać koncentrat i keczup, chwilę smażyć. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem sosem worchester. Do pomidorowo-cebulowej pasty dodać rodzynki. Zagotować ostudzić. Śledzie układać w słoiku na zmianę z pomidorowo-rodzynkową pastą.
-6 filetów matiesów
-10 dag koncentratu pomidorowego
-cebula
-łyżka łagodnego keczupu
-sos worchester
-5 dag rodzynek
-2 łyżki oliwy
-sok z cytryny
-cukier
Przygotowanie:
Matiesy opłukać, osączyć, pokroić na kawałki. Rodzynki zalać gorącą wodą, osączyć. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać koncentrat i keczup, chwilę smażyć. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem sosem worchester. Do pomidorowo-cebulowej pasty dodać rodzynki. Zagotować ostudzić. Śledzie układać w słoiku na zmianę z pomidorowo-rodzynkową pastą.