Śledzie zawijane w sosie


Produkty:
-6 matiesów
-ogórek kwaszony
-2 marynowany grzybki
-cebula
-łyżka kaparów
-łyżka musztardy
-pół szklanki śmietany
-2 łyżki oliwy
-2 ząbki czosnku
-cukier, sól

Przygotowanie:
Cebule bardzo drobno posiekać razem z grzybkami i ogórkiem. Wymieszać, rozłożyć na każdym filecie. Zawinąć, spiąć ruloniki wykałaczką, ułożyć ciasno w słoju. Czosnek zmiażdżyć w prasce, rozetrzeć z musztardą, wymieszać z oliwą i śmietaną. Ucierając, dodać kapary, doprawić solą i cukrem. Przygotowanym sosem zalać ułożone w słoju śledzie. Przechować w lodówce 12 dni.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Śledzie zawijane w sosie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł