Śledzie zawijane w sosie
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-22
Produkty:
-6 matiesów
-ogórek kwaszony
-2 marynowany grzybki
-cebula
-łyżka kaparów
-łyżka musztardy
-pół szklanki śmietany
-2 łyżki oliwy
-2 ząbki czosnku
-cukier, sól
Przygotowanie:
Cebule bardzo drobno posiekać razem z grzybkami i ogórkiem. Wymieszać, rozłożyć na każdym filecie. Zawinąć, spiąć ruloniki wykałaczką, ułożyć ciasno w słoju. Czosnek zmiażdżyć w prasce, rozetrzeć z musztardą, wymieszać z oliwą i śmietaną. Ucierając, dodać kapary, doprawić solą i cukrem. Przygotowanym sosem zalać ułożone w słoju śledzie. Przechować w lodówce 12 dni.
-6 matiesów
-ogórek kwaszony
-2 marynowany grzybki
-cebula
-łyżka kaparów
-łyżka musztardy
-pół szklanki śmietany
-2 łyżki oliwy
-2 ząbki czosnku
-cukier, sól
Przygotowanie:
Cebule bardzo drobno posiekać razem z grzybkami i ogórkiem. Wymieszać, rozłożyć na każdym filecie. Zawinąć, spiąć ruloniki wykałaczką, ułożyć ciasno w słoju. Czosnek zmiażdżyć w prasce, rozetrzeć z musztardą, wymieszać z oliwą i śmietaną. Ucierając, dodać kapary, doprawić solą i cukrem. Przygotowanym sosem zalać ułożone w słoju śledzie. Przechować w lodówce 12 dni.