Śledzie marynowane


Produkty:
-1 kg filetów solonych
-500 ml mleka
-20 ziaren gorczycy
-20 ziaren kolendry
-6 goździków
-15 ziaren różnokolorowego pieprzy
-1 cebula
-100 ml octu
-200 ml oleju
-sok z 1 cytryny
Przygotowanie :
Filety moczymy przez 6-12 godzin, dwukrotnie zmieniając wodę, ostatnie dwie godziny w mleku. Następnie myjemy je, osączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w plasterki. Gdy śledzie są już dokładnie osączone, kroimy je na mniejsze kawałki i przekładamy do dwóch litrowych lub jednego większego słoika. Układamy warstwami śledzie, przyprawy i plasterki cebuli. Na samym wierzchu kładziemy cebulę. Zalewamy wszystko sokiem z cytryny zamieszamy z oliwą. Zakręcamy i wstawiamy w chłodne miejsce

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Śledzie marynowane - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł