Śledzie zapiekane
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-15
Produkty:
-6 niesolonych filetów śledziowych
-mąka do panierowania
-olej, sól
Na sos:
-20 dag śmietany
-4 łyżki keczupu
-3 łyżki utartego chrzanu
-pęczek kopru
Przygotowanie:
Umyte i osączone śledzie lekko posolić, obtoczyć w mące i zarumienić na rozgrzanym oleju. Usmażone ryby przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Śmietanę połączyć z chrzanem, keczupem oraz posiekanym koperkiem. Śledzia zalać sosem. przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni
-6 niesolonych filetów śledziowych
-mąka do panierowania
-olej, sól
Na sos:
-20 dag śmietany
-4 łyżki keczupu
-3 łyżki utartego chrzanu
-pęczek kopru
Przygotowanie:
Umyte i osączone śledzie lekko posolić, obtoczyć w mące i zarumienić na rozgrzanym oleju. Usmażone ryby przełożyć do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Śmietanę połączyć z chrzanem, keczupem oraz posiekanym koperkiem. Śledzia zalać sosem. przykryć i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni