Zaloguj się do konta

Śledzie korzenne

Produkty:
-3 solone śledzie
-po 3 goździki, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego
-po 5 ziarenek gorczycy, jałowca i kolendry
-2 ząbki czosnku
-pokruszony listek laurowy
-łyżeczka mielonej słodkiej papryki
-pół szklanki oleju
-cebula
-2 łyżeczki posiekanej natki

Przygotowanie:
Wymoczone śledzie odfiletować i pokroić w dzwonka. Goździki, gorczycę, jałowca,pieprz, ziele angielskie i kolendrę utłuc w moździerzu, wymieszać z posiekanym czosnkiem, listkiem laurowym i papryką. Przygotowaną mieszankę zawinąć w kawałek gazy, włożyć do słoika, zalać olejem i odstawić na kilka godzin w ciepłe miejsce. Następnie do słoika włożyć dzwonka śledzi, przykryć i zostawić w chłodnym miejscu na dwa dni.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…