Zaloguj się do konta

Śledziowa sałatka polska z fasolą

Produkty:
-2 solone śledzie
-1,5 ugotowanej drobnej fasoli
-2 jajko
-jabłko
-2 korniszony
-4 marynowane grzybki
-3 marynowane śliwki
-pół szklanki majonezu
-łyżeczka soku z cytryny
-natka
-po szczypcie solo, pieprzy i cukru

Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo. Dobrze wymoczone śledzie odfiletować, pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Jabłko pokroić w kostkę i połączyć ze śledziami i fasolą. Dodać drobno pokrojone grzybki, śliwki i korniszony, wymieszać. Sałatkę polać majonezem, doprawić do smaku, cukrem, solą oraz pieprzem, przykryć i lekko schłodzić. Przed podaniem posypać posiekaną natką i jajkiem

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…