Śledziowy tatar ze śmietaną


Skladniki na 4 porcje:
250 g śledzi a la maties
50 g ogórek konserwowy
80 g cebula czerwona
cytryna 1 sztuka
1 opakowanie śmietany kwaśnej 18 %
1 ogórek zielony
koperek do dekoracji
sol,pieprz, cukier do smaku
Przygotowanie:
Śledzie moczymy w wodzie przez 6 godzin ( do wody możemy dodać sok wyciśnięty z polowy cytryny). Po wymoczeniu kroimy śledzie w bardzo drobną kostkę, ogórek konserwowy rownież kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy śmietanę doprawiając do smaku. Świeży ogórek kroimy wzdłuż w cienkie plastry i układamy na ściankach wcześniej przygotowanego ringu. Następnie wypełniamy ring wcześniej przygotowanym tatarem i posypujemy czerwoną cebulą i dekorujemy koperkiem.

 


0
Oceń
(0 głosów)

 

Śledziowy tatar ze śmietaną - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł