Ślimaczki śledziowe w galarecie
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-22
Produkty:
-8 filetów matiesów
-2 łyżki ostrego keczupu
-kilka marynowanych szalotek
-4 suszone śliwki
-łyżka posiekanego koperku
-10 dag mięsa z krabów
-kawałek selera
-sok z cytryny
-łyżka żelatyny
-pieprz, sól
Przygotowanie:
Seler obrać, pokroić na kawałki, zalać zimną wodą, gotować 3 minuty. Dodać sos sojowy, doprawić solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Wsypać żelatynę, wymieszać. Ostudzić i przecedzić. Śledzie, jeśli są zbyt słone, namoczyć, opłukać i posmarować keczupem. Zawinąć ruloniki. W środek każdego włożyć kawałek szalotki, selera, połówkę śliwki i ozdobnie nadkrojony kawałek mięsa kraba. Zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki
-8 filetów matiesów
-2 łyżki ostrego keczupu
-kilka marynowanych szalotek
-4 suszone śliwki
-łyżka posiekanego koperku
-10 dag mięsa z krabów
-kawałek selera
-sok z cytryny
-łyżka żelatyny
-pieprz, sól
Przygotowanie:
Seler obrać, pokroić na kawałki, zalać zimną wodą, gotować 3 minuty. Dodać sos sojowy, doprawić solą, sokiem z cytryny i pieprzem. Wsypać żelatynę, wymieszać. Ostudzić i przecedzić. Śledzie, jeśli są zbyt słone, namoczyć, opłukać i posmarować keczupem. Zawinąć ruloniki. W środek każdego włożyć kawałek szalotki, selera, połówkę śliwki i ozdobnie nadkrojony kawałek mięsa kraba. Zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki