Słone ciasteczka (z parmezanem)


Słone ciasteczka (z parmezanem)

Składniki(40 sztuk):
1 szklanka mąki;
4 dag masła;
2 łyżki świeżego tymianku;
1/2 szklanki tartego parmezanu;
1/2 szklanki kwaśnej śmietany;
szczypta soli;
szczypta pieprzu;

Sposób przygotowania:
1).Mąkę, tymianek, masło, sól i pieprz wymieszać mikserem. Dodać ser oraz śmietanę i jeszcze kilka razy przemieszać, aż składniki się połączą.
2).Z ciasta utoczyć wałek, owinąć folią i włożyć na noc do lodówki. Po godzinie rozwinąć folię, pokroić ciasto ostrym nożem na cienkie plasterki.
3).Włozyć do piekarnika nagrzanego wcześniej do 180 C. Piec przez 15 minut, aż zaczną się rumienić. Podawać do barszczu czerwonego.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 minut.

Życzę smacznego !!!

 


2
Oceń
(11 głosów)

 

Słone ciasteczka (z parmezanem) - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł