Zaloguj się do konta

Smaczna duszonka z dorsza

ładny świeży kawałek słoniny
kilka ładnych dorszy - użyliśmy filetów
3 cebule
4 łyżki przecieru pomidorowego
pół szklanki oleju
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz
sól
Rybę oczyścić z ości, na dnie brytfanki ułożyć pokrojoną w paski słoninkę, na niej warstwę oczyszczonej pokrojonej na porcje ryby, posypać wszystko przyprawami, pokropić olejem, posiekaną cebulą, układać tak na przemian aż do zużycia składników, wstawić do piekarnika, gdy potrawa nieco zmięknie zalać przecierem pomidorowym i dopiec do końca. Posypać zieleniną.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…