Smaczna ryba z warzywami „po grecku”

/ 7 komentarzy

Smaczna ryba „po grecku” - składniki:

- 1kg filetów z miruny
- 1kg marchwi
- 3 cebule
- koncentrat pomidorowy - 1 opakowanie
- przyprawy:
-sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, papryka ostra mielona.


Smaczna ryba „po grecku” - sposób przygotowania:


Filety obsypać solą i pieprzem następne obtoczyć w mące potem usmażyć na oleju.
marchew zetrzeć na tartce jarzynowej i dodać liść laurowy i ziele angielskie. Następnie przełożyć do garnka i podlać wodą. Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać zeszkloną na oleju cebulę pokrojoną w kostkę. Poddusić i dodać koncentrat pomidorowy doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką mieloną. Po ostygnięciu ryby i farszu przekładać warstwami ( ryba-farsz ). Smacznego i pozdrawiam.

 


4.2
Oceń
(18 głosów)

 

Smaczna ryba z warzywami „po grecku” - opinie i komentarze

AmitafAmitaf
0
Bardzo lubię rybkę w "ten sposób":) Dzięki za przypomnienie i spróbuję Twojej wersji. Pozdrawiam. (2012-06-23 17:13)
Okonek20Okonek20
0
Wprost uwielbiam "rybę po grecku" w wykonaniu mojej żony. Przedstawiony przepis w opisie a przede wszystkim na zdjęciu wygląda wyśmienicie. Czy rożni się od dobrze mi znanej wersji, mam zamiar wkrótce się przekonać. Dzięki za "bardzo smaczny" wpis. Pozdrawiam!!! (2012-06-24 19:13)
marek-debickimarek-debicki
0
Z lenistwa i niechlujstwa pozostawiono nawet takie same błędy interpunkcyjne. Nie podano źródła oryginału. Tak nie powinno się postępować. Pozostawię materiał bez komentarza!!! Oryginał "Obiady wg pomysłów Hipci" http://gram24.pl/threads/437244-Obiady-wg-pomys%C5%82u-Hipci-%29?p=1295298&viewfull=1 przygotowanie: - cebule obierz i posiekaj na piórka, - smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwóch stron, przełóż ryby na półmisek, przykryj duszonymi warzywami, - podsmaż na maśle, dodaj pozostałe warzywa obrane i starte na grubych oczkach tarki. - podlej odrobiną wody i duś przez 30 minut, do czasu gdy warzywa zmiękną, - wymieszaj z przecierem pomidorowym i odrobiną posiekanej natki. Dopraw do smaku, - filety rybne umyj, odciśnij i oprósz solą i pieprzem. Panieruj kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwóch stron, przełóż ryby na półmisek, przykryj duszonymi warzywami. Smacznego (2012-06-24 20:26)
Ukleja142Ukleja142
0
Wpis łączeni ze zdjęciem jest plagiatem ze strony :http://www.przepisy.pl/przepis/smaczna-ryba-z-warzywami-po-grecku-2 (2012-06-25 11:04)
lipa43lipa43
0
Przepraszam za tamten wpis nie wiedziałem że niemożna kopiować przepisów z innych stron. Teraz zastąpiłem go domowym przepisem mojej mamy. Polecam i pozdrawiam. (2012-06-25 21:28)
marek-debickimarek-debicki
0
Tak trzymać. Pozdrawiam i do usłyszenia. (2012-06-26 18:09)
Okonek20Okonek20
0
Własnie miałem okazję posmakować ryby "po grecku" przyrządzonej według tego przepisu. Nawet żona przyznała, że w tej wersji jest smaczniejsza. A różnica polega na tym, że dotychczas sporządzała ją bez cebulki. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam!!! (2012-06-28 22:49)

skomentuj ten artykuł