Smażona płoć...

/ 1 komentarzy

Smażona Płoć...


Składniki:

płoć,
mąka,
jajko kurze,
czosnek granulowany Prymat,
sól,
pieprz,

przygotowanie:

Obraną i umytą płotkę nacieramy czosnkiem, następnie obtaczany w jajku i mące i smażymy na mocno rozgrzanej patelni.
Pod koniec smażenia solimy i jeśli ktoś lubi posypujemy pieprzem.

 


2.9
Oceń
(22 głosów)

 

Smażona płoć... - opinie i komentarze

daniel-zawrotdaniel-zawrot
0
Ja polecałbym panierkę z: mąka pszenna + bułka, ewentualnie panierka do kurczaka kupiona w sklepie, jednak to przy takich rybach gdzie smażenie na głębokim oleju eliminuje ości czyli rybkach małych co sie je zjada w całości (np. ukleja), a przy takich wiekszych jak płoć czy okoń itd. polecałbym mąkę, samą, bo i tak musimy palcami wybierać ości więc chrupka panierka jest tu bez sensu. Ukleje są dobre na paprykowo-ostro i z cytryną jak frytki smażone. MNIAM! Spokojnie wędkarze C&R, zwykle wypuszczam złowione ryby :D POzdro (2014-03-20 19:03)

skomentuj ten artykuł