Zaloguj się do konta

Smażona płoć...

Smażona Płoć...


Składniki:

płoć,
mąka,
jajko kurze,
czosnek granulowany Prymat,
sól,
pieprz,

przygotowanie:

Obraną i umytą płotkę nacieramy czosnkiem, następnie obtaczany w jajku i mące i smażymy na mocno rozgrzanej patelni.
Pod koniec smażenia solimy i jeśli ktoś lubi posypujemy pieprzem.

Opinie (1)

daniel-zawrot

Ja polecałbym panierkę z: mąka pszenna + bułka, ewentualnie panierka do kurczaka kupiona w sklepie, jednak to przy takich rybach gdzie smażenie na głębokim oleju eliminuje ości czyli rybkach małych co sie je zjada w całości (np. ukleja), a przy takich wiekszych jak płoć czy okoń itd. polecałbym mąkę, samą, bo i tak musimy palcami wybierać ości więc chrupka panierka jest tu bez sensu. Ukleje są dobre na paprykowo-ostro i z cytryną jak frytki smażone. MNIAM! Spokojnie wędkarze C&R, zwykle wypuszczam złowione ryby :D POzdro [2014-03-20 19:03]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…