Sma¿ona p³otka w zio³owej panierce!

/ 1 komentarzy



  • konto usuniête




P³oæ

80dag-do 1kg p³otek
cytryna
4 ³y¿ki oliwy
3 ³y¿ki sosu sojowego
3 ³y¿ki soku pomidorowego
sól, pieprz, czosnek, papryka, m±ka do obtoczenia, olej do sma¿enia
zio³a(mieszanka wed³ug uznania) i zio³a prowansalskie

Sposób przygotowania:
P³otki sprawiæ i umyæ. Z cytryny otrzeæ skórkê i wycisn±æ sok. Wymieszaæ oliwê, sok z cytryny i pomidorowy, sos sojowy, posiekane lub suszone zio³a, czosnek i skórkê cytrynow±. Ryby polaæ marynat± i odstawiæ na pó³ godziny. Szczyptê zió³ prowansalskich wymieszaæ z papryk± oraz m±k±. Ju¿ na talerzu posypaæ sol± oraz pieprzem. Obtoczyæ w przygotowanej m±ce i usma¿yæ na oleju na z³oty kolor. Mo¿na podawaæ z sosem przyrz±dzonym z jogurtu i rzodkiewek. Czas przygotowania to oko³o 50 minut a przygotowane produkty powinny starczyæ na porcje dla czerech osób. Smacznego!!!


"Zg³aszam na konkurs wedkuje.pl"

 


5
Oceń
(7 głosów)

 

Sma¿ona p³otka w zio³owej panierce! - opinie i komentarze

rysiek38rysiek38
0
Oceni³em w ciemno na piatala ale skorygujê po próbce na krasnopiórkach :-) niestety bedê musia³ poczekaæ do marca bo wtedy jest szansa na te najwieksze :-) (2013-12-01 22:02)

skomentuj ten artyku³