Smażona ryba w ziołach


Składniki:
600g filetów z pangi
1 cebula
pieprz
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
olej
1/2 cukinii
sól
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 łyżeczka tymianku
1 cytryna
1 łyżka masła
5 łyżek oliwy z oliwek
2 łyżki mąki
Przygotowanie:
Cebulę obrać i drobno posiekać. Papryki i cukinię umyć i pokroić w niewielką kostkę. Na patelni rozgrzać 5 łyżek oliwy z oliwek. Wrzucić cebulę, a gdy się zeszkli, wsypać warzywa i chwilę poddusić. Następnie dodać koncentrat pomidorowy.
Do warzyw na patelni wlać 1/2 szklanki wody. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz tymiankiem i gotować przez 5 minut. Pangę ułożyć na talerzu, podzielić na porcję. Przed smażeniem rybę oprószyć mąką, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Pangę usmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła na zloty kolor z obu stron.
Rybę najlepiej podawać z gulaszem warzywnym. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Smażona ryba w ziołach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł