smażona sielawa w marynacie


-1 kg sielawy
-1/2 szklanki mąki
-1/2 szklanki oleju
MARYNATA:
-1 cebula
-1 pietruszka
-plasterek sera
-2 listki laurowe
-kilka ziarenek pieprzu
-kilka ziarenek ziela angielskiego
-2 goździki
-1/2 szklanki octu
-2 szklanki wody
-szczypta cukru
Oczyszczoną i podzieloną na porcję sielawę posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor. Obrane i umyte warzywa pokroić na mniejsze kawałki, zalać dwiema szklankami wody i gotować na małym ogniu razem z listkami i przyprawami przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodać sól, ocet i szczyptę cukru. Ostudzoną marynatą zalać ryby, odstawić do lodówki na kilka godzin.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

smażona sielawa w marynacie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł