Smażone pierogi z grzybami


Składniki:
20 dag suszonych grzybów
1 cebula
1 łyżka bułki tartej
1 jajko, sól, pieprz
1 łyżka masła
olej do smażenia


Grzyby namoczyć na 20 minut, odlać wodę, nalać świeżej wody i gotować ok. 20 min. Ugotowane grzyby odcedzić, zmielić w maszynce razem z cebulą. Dodać sól, pieprz, bułkę tartą, jajko i dobrze wymieszać, wyłożyć na roztopione masło i smażyć na wolnym ogniu przez 30 min. Przygotować ciasto, rozwałkować, wykrawać kółka i robić pierogi. Pierogi wrzucać na rozgrzany olej ( mają w nim pływać), smażyć z obu stron.

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Smażone pierogi z grzybami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł