Smażony Leszcz - panierowany
Jarosław Warkocki (Yaro)
2011-04-09
Smażony Leszcz - panierowany
Składniki:
1 kg leszcza,
tłuszcz do smażenia,
4 dkg mąki,
2 jajka,
8 dkg tartej bułki,
sól,
pieprz do smaku.
Smażony Leszcz -Wykonanie:
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, pokroić na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut.
Następnie oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach i bułce tartej, usmażyć.
Szybko,tanio i smacznie!!!
Składniki:
1 kg leszcza,
tłuszcz do smażenia,
4 dkg mąki,
2 jajka,
8 dkg tartej bułki,
sól,
pieprz do smaku.
Smażony Leszcz -Wykonanie:
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę umyć, pokroić na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut.
Następnie oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach i bułce tartej, usmażyć.
Szybko,tanio i smacznie!!!