Smażony łosoś.


Smażony łosoś.
Składniki: 4 łyżki mleka, 8 pomidorów, 500 g filetów z łososia, natka pietruszki, 1 cebula, 3 łyżki masła, mąka, sół, pieprz ziołowy.
Przygotowanie: Mleko doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym zanurzać w nim filety. Następnie obtoczyć je w mące i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. W między czasie na patelnie wrzucić pokrojone pomidory, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i udusić. Na oddzielnej patelni zeszklić posiekaną cebulkę na rozgrzanym tłuszczu. Filety podawać z poduszonymi pomidorami, polane cebulką i posypane posiekanym koperkiem oraz natką pietruszki.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Smażony łosoś. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł