Sposób kulinarnego wykorzystania ryb

/ 2 komentarzy

SPOSÓB KULINARNEGO WYKORZYSTANIA RYB

W sobotni wieczór mam trochę wolnego czasu, więc postanowiłem w końcu sprawdzić jak to faktycznie wyglądają 17 calowe irlandzkie łodzie wiosłowe. Tak przy okazji tematyki wędkarskiej buszując w Internecie natrafiłem na artykuł „rybne przysmaki” http://adonai.pl/przepisy/?id=9 . Temat w sumie mocno oblatany i może bym się nim dalej nie zajmował, gdyby nie jedno stwierdzenie, które zmusiło mnie do doczytania artykułu do końca.
„Sposób wykorzystania kulinarnego ryb uzależniony jest od ich gatunku, zawartości tłuszczu oraz - co wbrew pozorom jest bardzo istotne - ilości ości”.
W artykule opisano szczegółowo podział ryb ze względu na cechy charakterystyczne mięsa i zawartość tłuszczu oraz dobór sposobu obróbki cieplnej w zależności od gatunku ryb. W formie tabelarycznej opisano dobór przypraw do rożnego rodzaju dań z ryb, a także opisano sposoby obróbki termicznej wyporcjowanych ryb- w tym gotowanie, duszenie, smażenie i pieczenie.
Jest to więc można śmiało powiedzieć elementarz kucharski dla wędkarzy.

zdjęcie z materiału http://przepisy.net/ryby/

 


3.6
Oceń
(15 głosów)

 

Sposób kulinarnego wykorzystania ryb - opinie i komentarze

u?ytkownik60860u?ytkownik60860
0
no jasne ze w necie jest wszystko, ale dam 5, bo jak tu wejda ci C@R to zaraz posypią sie jedynki.
(2011-03-27 07:35)
u?ytkownik70140u?ytkownik70140
0
5 (2013-05-12 15:00)

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości