Ciasto Stefania


Stefania

Składniki(1 sztuka):
CZĘŚĆ I (Ciasto)
litr mleka;
szklanka cukru;
kostka margaryny;
szklanka kaszy manny;
2 łyżki kakao;
torebka cukru waniliowego;
2 łyżki wiórków kokosowych, ewentualnie bakalie;
5 paczek herbatników;
CZĘŚĆ II (Polewa)
pół kostki margaryny;
pół szklanki cukru pudru;
2-3 łyżki kakao;
2 łyżki gorącej wody;

Sposób przygotowania:
1).Mleko, margarynę i cukier zagotować. Następnie po trochu dodawać kaszę manę, cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje wsypać kakao.
2).Blachę wyłożyć herbatnikami. Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia i wsypać cukier, kakao, wlać gorącą wodę i mieszać.
3).Gdy polewa zgęstnieje, polać nią ciasto i posypać wiórkami.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.7
Oceń
(12 głosów)

 

Ciasto Stefania - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł