Steki w sosie serowym


Składniki:
4 plastry schabu
2 łyżki musztardy
2 łyżki oleju
20 dag sera camembert
łyżeczka tymianku
250ml śmietany 18%
100ml wytrawnego wina
sól
pieprz
Przygotowanie:
Przygotowujemy marynatę:
Olej starannie mieszamy z musztardą, a następnie z tymiankiem.
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Smarujemy marynatą. Mięso wstawiamy na ok.3h do lodówki.
Przygotowujemy sos:
wino zagotowujemy, następnie wlewamy śmietanę i wkruszamy ser. Gotujemy na małym ogniu, mieszając, aż ser całkowicie się roztopi.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Pieczemy 20minut w temp. 180*C. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Steki w sosie serowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł