Strudel z kurczaka


Składniki:
2opak. ciasta francuskiego
1 kg pieczarek
pół kostki masłą
filet z piersi kurczaka
czerwona cebula
czerwona papryka
6 ząbków czosnku
30 dag sera żółtego
pęczek posiekanej natki
przyprawa do drobiu
Przygotowanie:
Pieczarki oczyścić, pokroić, duś na połowie masła, aż odparują. Przypraw solą. 20 dag sera zetrzyj na tarce, posyp pieczarki, smaż, aż ser się stopi. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Czosnek posiekaj. Paprykę sparz, obierz, pokrój w kostkę. Kurczaka pokrój, posyp przyprawą do drobiu, podsmaż na reszcie masła. Mięso wyjmij, na tłuszczu zeszklij cebule. Dodaj paprykę i czosnek, podsmaż, przypraw.
Ciasta rozłóż oddzielnie na posypanym mąką blacie. Z jednej strony natnij ok. 10cm paski. Na reszcie ciast rozłóż pieczarki. Na nich cebulę, paprykę z czosnkiem, posyp natką. Ułóż kurczaka. resztę sera pokrój w paski, ułóż na kurczaku. Posyp natką.
Farsz przykryj kawałkami naciętego ciasta. Posmaruj jajkiem. Ułóż w wyłożonej papierem do pieczenia formie. Piecz ok.30min w 180*C. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Strudel z kurczaka - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł