Strudel francuski


Składniki:
3/4 tłustego twarogu
2 puszki mandarynek
20 dag cukru
2 łyżki masła
po 2 żółtka i jajka
skórka otarta z jednej cytryny
1opak. ciasta francuskiego
5 dag pistacji
Przygotowanie:
Twaróg zmiel lub użyj gotowego sera na sernik. Mandarynki osącz z zalewy. Cukier utrzyj z masłem, żółtkami, jajkami oraz skórką otartą z cytryny. Zmielony twaróg wymieszaj z masą jajeczną. Dodaj połowę mandarynek.
Ciasto rozłóż na stolnicy. Rozprowadź na nim masę z mandarynkami, pozostawiając wolne brzegi. Zwiń, formując strudel. Ułóż na blasze. Piecz ok. 40min w 200*C. Po przestudzeniu udekoruj. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Strudel francuski - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł