Sum w cieście.


Sum w cieście.
Składniki: 4 filety z suma, olej roślinny, ¾ szklanki mąki kukurydzianej, ¼ szklanki mąki pszennej, ¼ łyżeczki soli, 2 jajka, ½ szklanki mleka, ½ łyżeczki ostrego sosu chili, olej roślinny 2 łyżki.
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do temperatury 150 stopni C. Filety z suma dokładnie umyć i wysuszyć. Wszystkie składniki ciasto dokładnie wymieszać. Moczyć w cieście porcje ryby i smażyć na patelni z rozgrzanym olejem do momentu uzyskania złotego koloru, obsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Tak przygotowane porcje ułożyć na blaszce do pieczenia i dopiec w piekarniku przez około 10 minut.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Sum w cieście. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł