suszone grzyby duszone


-10 dag grzybów suszonych
-2 szklanki wody
-2 cebule
-1 łyżka oliwy z oliwek
-1 łyżka masła
-1 kostka bulionu grzybowego
-1 opakowanie śmietany
-1 kieliszek miodu pitnego-25ml
-sól, pieprz
Grzyby opłukać, odsączyć, zalać wodą i moczyć, w zależności od wielkości krajanki, zwykle przez godzinę. Gotować kilka minut na małym ogniu z kostką bulionu warzywnego, bez pokrywki, ponieważ wtedy, kipią. Na oleju i maśle usmażyć drobno pokrojone cebule, dodać grzyby razem z wywarem i przez kilka minut na patelni dusić razem, aby połowa sosu odparowała. Dodać śmietanę i miód pitny, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

suszone grzyby duszone - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł