Zaloguj się do konta

Suszone owoce w jarzynce

Produkty:
-1/2 kg marchewki
-2 jabłka
-3 łyżki suszonych śliwek i moreli
-4 łyżki oliwy
-2 łyżki soku z cytryny
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Marchewki oczyścić, umyć zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w niedużą kostkę. Morele i śliwki pokroić na małe kawałki. Oliwę wymieszać z sokiem cytrynowym, Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Marchewkę wymieszać z owocami, polać sosem wymieszać, odstawić na 15 minut.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…