Świąteczna zupa z porów z mięsnymi kulkami


Produkty:
-40 dag mielonej wieprzowiny
-jajko
-łyżka bułki tartej
-4 pory
-5 szklanek bulionu warzywnego
-pęczek natki
-liść laurowy
-kilka ziaren ziela anielskiego
-szklanka śmietany
-po łyżce masła i oleju
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Pory pokroić w talarki, podsmażyć na rozgrzanym oleju z masłem. Zalać pory gorącym bulionem warzywnym, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie, dodać pieprz i sól do smaku. Gotować 30 minut. Mięso wyrobić z jajkiem, bułką tartą, połową posiekanej natki, solą i pieprzem . Z masy mięsnej uformować małe kulki. W połowie gotowania zupy wrzucić je, zamieszać całość i gotować dalej. Ugotowaną zupę doprawić śmietaną, ewentualnie solą i pieprzem do smaku.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Świąteczna zupa z porów z mięsnymi kulkami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł