Świąteczna zupa z rybnymi pulpecikami


Produkty:
-1,2 kg karpia
-1,5 l wywaru z warzyw
-3 łyżki bułki tartej
-białko
-2 łyżki siekanej natki
-łyżka mąki
-150 ml gęstej kwaśnej śmietany
-3 łyżki masła
-sól, pieprz

Przygotowanie:
Karpia oczyścić i wyfiletować. Filety zemleć, dodać bułkę tartą, białko i natkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić, formować niewielkie pulpeciki. Smażyć pulpeciki 5 min na rozgrzanym maśle. Zalać gorącym wywarem z warzyw, gotować na niewielkim ogniu ok. 10 minut. Pod koniec gotowania zaprawić zupę śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawić do smaku.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Świąteczna zupa z rybnymi pulpecikami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł