Świąteczne zrazy


Składniki:
1 kg schabu
4-5 ogórków kiszonych
3 cebule
350g boczku wędzonego
musztarda
skórki od chleba
sól
pieprz
słodka papryka w proszku
olej
Przygotowanie:
Schab pokroić w plastry o grubości ok. 1cm, rozbić tłuczkiem. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem i słodką papryką w proszku i posmarować musztardą. Ogórki, cebule, boczek i skórki od chleba pokroić w kostkę, po czym wyłożyć odrobine każdego z wymienionych produktów na rozbite plastry mięsa i zwinąć w roladki. Roladki uformować posmarowanymi olejem dłońmi, po czym smażyć na złoty kolor z kazdej strony. Przełożyć do garnka dolać tyle wody, aby mieso nie wystawało, a nastepnie gotować ok. 35 min do miękkości. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Świąteczne zrazy - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł