Świąteczne zawijaki


Składniki:
po 8 plastrów schabu i zółtego sera
ok.20dag pieczarek
posiekana cebula
czerwona papryka
4 łyżki majonezu
sól
pieprz
3 jajka
bułka tarta
przyprawa do wieprzowiny
olej
Przygotowanie:
Mięso rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Dusimy z cebulą ok.10 minut. Doprawiamy. Paprykę myjemy i osuszamy. Usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w paski. Mięso z jednej strony cienko smarujemy majonezem. Na każdy plaster nakładamy po łyżeczce pieczarek i 2 paski papryki. Przykrywamy plastrem sera. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.
Zawijaki zanurzamy w rozkłóconych jajkach i panierujemy w bułce wymieszanej z przyprawą. Rumienimy na rozgrzanym oleju, a następnie przekładamy do brytfanki. Pieczemy ok30minut w 180*C. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Świąteczne zawijaki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł