Świąteczny karp
Mariusz Strzelak (maniek11x)
2011-12-13
Składniki:
karp
mąka
1 łyżka masła
olej do smażenia
2 cebule posiekane w talarki do przełożenia ryby
sól, pieprz
Rybę dzień przed wigilią sprawiam dzielę na dzwonka. Posypuję solą i świeżo mielonym pieprzem i przekładam cebulą. Wkładam do lodówki na noc. Karpia pozbawiam cebuli i każde dzwonka delikatnie obtaczam w mące. Następnie smażymy na patelni. Karpia można podać z kapustą i grzybami.
Życzę smacznego
karp
mąka
1 łyżka masła
olej do smażenia
2 cebule posiekane w talarki do przełożenia ryby
sól, pieprz
Rybę dzień przed wigilią sprawiam dzielę na dzwonka. Posypuję solą i świeżo mielonym pieprzem i przekładam cebulą. Wkładam do lodówki na noc. Karpia pozbawiam cebuli i każde dzwonka delikatnie obtaczam w mące. Następnie smażymy na patelni. Karpia można podać z kapustą i grzybami.
Życzę smacznego