Świąteczny karp w bakaliach.


Świąteczny karp w bakaliach.
Składniki: 1 kg karpia, wino białe, bulion, masło łyżeczka, rodzynki ok 2 łyżki, ananas kandyzowany ok 2 łyżki, jabłko, papryka słodka, laska cynamonu, sól, chilli.
Przygotowanie: Karpia kroimy na porcje posypujemy solą i słodka papryką, chilli .Smażymy na patelni najlepiej bez tłuszczu .Gdy rybka jest upieczona ściągamy ją z patelni nakrywamy ,żeby nie ostygła .Na patelnię dajemy obrane i pokrojone jabłuszko w równą kosteczkę ,rodzynki, kawałek laski cynamonu i ananasy kolorowe. Podlewamy białym winem ok 2 łyżki redukujemy ,mieszamy podlewamy odrobinę bulionem i dajemy odrobinę masła .Mieszamy wkładamy z powrotem rybę na patelnie .Po chwili serwujemy .Jabłuszko ma być chrupkie ,uwaga żeby się nie rozgotowało .

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Świąteczny karp w bakaliach. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł