安i徠eczny placek orzechowy


Sk豉dniki:
60 dag m彗i pszennej
3/4 szklanki cukru
2 jajka
2 鄴速ka
20 dag mas豉
3 造磬i mleka
3 造磬i p造nnego miodu
2 造瞠czki sody oczyszczonej
1opk. cukru waniliowego
budy waniliowy
mleko
puszka masy kr闚kowej
Polewa:
1/2 kostki mas豉
4 造磬i cukru
2 造磬i miodu
20 dag posiekanych orzech闚 w這skich
Przygotowanie:
M彗 wymieszan z sod oczyszczon i przesian przez sito wysyp na stolnic, posiekaj z mas貫m. Dodaj pozosta貫 sk豉dniki i zagnie ciasto. Podziel je na trzy cz窷ci.
Trzy identyczne prostok徠ne formy (20x30cm) posmarowane t逝szczem i wy這穎ne papierem do pieczenia, wylep cienko ciastem. Na jedn cz窷 ciasta wylej gor帷 polew orzechow i upiecz razem z pozosta造mi. Piecz ok.40min w 190*C.
Ugotuj budy wed逝g przepisu podanym na opakowaniu, zu篡waj帷 o jedn trzeci mniej mleka ni podawano przepisie. Ostudzi.
Jeden ostudzony placek posmaruj przestudzonym budyniem.
Przykryj drugim plackiem. Na nim r闚nomiernie rozsmaruj mas kr闚kow. Przykryj plackiem z orzechami. Lekko doci郾ij.
Placek dobrze sch這d. Przed podaniem pokr鎩 na porcje. Smacznego

 


1
Oce
(4 g這s闚)

 

安i徠eczny placek orzechowy - opinie i komentarze

skomentuj ten artyku