Świetna rolada orzechowa


CIASTO:
-1/2 szklanki mąki
-1/2 szklanki cukru
-1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
-4 jajka
-1/2 łyżeczki proszku

MASA ORZECHOWA:
-200g orzechów laskowych
-100g gęstej śmietany 36%
-1 opakowanie cukru waniliowego
-4 łyżki cukru pudru

POLEWA CZEKOLADOWA
-15g gorzkiej czekolady
-2 łyżki cukru
-2 łyżki mleka
-1 łyżka kakao
CIASTO:
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtka i wciąż ucierając dodawać mąkę, proszek, kakao i mleko. Na koniec ubitą pianę z białek. Piec 40 minut w 190 stopniach.
KREM:
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Ucierając dodawać po łyżce śmietany.

 


1
Oceń
(3 głosów)

 

Świetna rolada orzechowa - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł