Świetne pierogi z kapustą i grzybami


Składniki:
-35 dag mąki
-sól
-1 jajko
-pół szklanki letniej wody
NA FARSZ
-5 dag suszonych grzybów
-1 cebula
-olej
-50 dag kiszonej kapusty
-pieprz

Pierogi z kapustą i grzybami
Wykonanie:
Grzyby namoczyć, ugotować, pokroić.
Cebulę posiekać, przesmażyć na oleju.
Kapustę ugotować, posiekać, wymieszać z grzybami i cebulą, przyprawić.
Mąkę przesiać, dodać szczyptę soli, jajko, wyrobić ciasto, dolewając wody.
Rozwałkować na 2 mm, wykrawać krążki, nałożyć farsz, skleić.
Gotować w osolonej wodzie 2-3 minuty od wypłynięcia, podawać podsmażone.

 


3
Oceń
(10 głosów)

 

Świetne pierogi z kapustą i grzybami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł