Zaloguj się do konta

Świetny dorsz pieczony

2 mrożone filety z dorsza
2 jabłka
2 średnie cebule
3 ząbki czosnku
ok 1 szklanki soku jabłkowego
sól
pieprz
mielony imbir
Przygotowanie:
Rybę oprószamy solą, pieprzem i imbirem. Odstawiamy. Czosnek obieramy i przekrajamy na pół. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w kostkę. Cebule obieramy i siekamy. Szklimy na oleju. Następnie dodajemy jabłka i podsmażamy 5 minut. Rybę kroimy w średnie kawałki. Połowę masy jabłkowo-cebulowej wkładamy do natłuszczonego olejem naczynia żaroodpornego. Układamy rybę. Między kawałki wciskamy czosnek i przykrywamy resztą masy. Polewamy sokiem jabłkowym. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 170*C. Smacznego

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej