Świetny tatar z łososia
Łukasz Frankowski (Franek1987)
2011-12-17
Tatar z łososia
Składniki: ok. 0,5 kg filetu z łososia, cebulka, czarne oliwki, oliwa, ocet winny i/lub balsamiczny, sól, pieprz.
Przygotowanie: Łososia obierz ze skóry i wyjmij ości. Mięso musi być lekko zmrożone, najlepiej więc włożyć je na chwilę do zamrażalnika i potem kroić w drobne strzępki. Cebulę posiekaj bardzo drobno, oliwki pokrój w plasterki. Na stół podajemy wszystkie składniki potrawy osobno, nakładamy rybę na talerz, dosypujemy pozostałe składniki i doprawiamy według uznania.
Składniki: ok. 0,5 kg filetu z łososia, cebulka, czarne oliwki, oliwa, ocet winny i/lub balsamiczny, sól, pieprz.
Przygotowanie: Łososia obierz ze skóry i wyjmij ości. Mięso musi być lekko zmrożone, najlepiej więc włożyć je na chwilę do zamrażalnika i potem kroić w drobne strzępki. Cebulę posiekaj bardzo drobno, oliwki pokrój w plasterki. Na stół podajemy wszystkie składniki potrawy osobno, nakładamy rybę na talerz, dosypujemy pozostałe składniki i doprawiamy według uznania.