Szaszłyki rybne z warzywami (miętus)

/ 1 komentarzy

SZASZŁYKI RYBNE Z WARZYWAMI

Czas przygotowania: 20 min.

Gotowanie: 20 min.

Dla 6 osób.


Składniki:

- 2 cukinie
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 2 czerwone cebule
- 1 pomarańcza
- 500 g. pomidorów czereśniowych
- 3 filety z miętusa
-1/2 łyżeczki oregano
-1/2 łyżeczki rozmarynu
-1/2 łyżeczki tymianku
- sól, pieprz
- 1 łyżka oliwy
- sok z 1 cytryny
- szpikulce do szaszłyku



Przygotowanie:

Cukinie pokroić w grube plasterki, z obu papryk usunąć gniazda nasienne, miąższ pokrój w drobną kostkę. Cebule i pomarańczę obrać , podzielić na cząstki. Każdy z pomidorów podzielić na pół.

Rybę pokroić na kawałki i nadziać na szpikulce na przemian z warzywami i pomarańczą.

Doprawić ziołami , pieprzem , solą, a następnie polać niewielką ilością oliwy.

Włożyć do rozgrzanego do 150 stopni piekarnika i piec przez 15-20 min.

Można poznać ,że szaszłyki są gotowe ,gdy ryba nabierze lekko złotawego koloru, a warzywa przypieczone.

Tuż przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

SMACZNEGO!!!


Wpis zgłoszony do konkursu kulinarnego wedkuje.pl

 


4.8
Oceń
(6 głosów)

 

Szaszłyki rybne z warzywami (miętus) - opinie i komentarze

LABEOLABEO
0
Adaś nie wiedziałem że z ciebie taki szef kuchni ,smacznego na 5 tylko cienko u mnie z miętkim.
(2011-12-05 19:01)

skomentuj ten artykuł