Zaloguj się do konta

Szaszłyki z tuńczyka

600g filetów z tuńczyka
2 ząbki czosnku
6 gałązek tymianku
4 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki soku z cytryny
4 małe cukinie
20 pomidorów koktailowych
3-4 gałązki szałwii
oliwa z oliwek do smarowania
sól/pieprz








sposób przyrządzenia:filety z tuńczyka pokroic w kostkę o boku 2-3 cm.Czosnek obrac i drobno posiekac.Tymianek umyc,osuszyć,listki oderwać od łodyzek i posiekac.Czosnek oraz tymianek wymieszać z oliwą,sokiem z cytryny,solą i pieprzem.Marynata natrzeć rybę i odstawić na godzinę.Cukinie umyc i pokroić na plasterki grubości 1 cm.Pomidory pokroic na połówki.Listki szałwii oderwac od łodyżek i rozetrzec.Rozgrzać grill w piekarnku.Kostki ryby osuszyć i nadziewać na szpadki do szaszłyków na przemian z cukinią,pomidorami i szałwią.Posypac solą i pieprzem,posmarować oliwą.Szaszłyki położyc pod grillem i piec przez 3-4 minuty z każdej strony

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…