Szaszłyki z serem


Składniki:
podwójny filet z kurczaka
30 dag żółtego sera
sól
pieprz
jajko
50 dag ziemniaków
przyprawa do dań z ziemniaków
bułka tarta
oliwa
Przygotowanie:
Fileta myjemy i osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą i pieprzem. Chłodzimy co najmniej 2h. Ser kroimy w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Nabijamy na patyki do szaszłyków na przemian z mięsem. Zanurzamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oliwie.
Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy w ósemki. Gotujemy około 10minut. Odcedzamy. Wykładamy na blachę, oprószamy przyprawą i obficie skrapiamy oliwą. Pieczemy około 30minut w 200*C. Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Szaszłyki z serem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł