Zaloguj się do konta

Szaszłyki z serem

Składniki:
podwójny filet z kurczaka
30 dag żółtego sera
sól
pieprz
jajko
50 dag ziemniaków
przyprawa do dań z ziemniaków
bułka tarta
oliwa
Przygotowanie:
Fileta myjemy i osuszamy. Kroimy w dużą kostkę i oprószamy solą i pieprzem. Chłodzimy co najmniej 2h. Ser kroimy w kostkę podobnej wielkości jak mięso. Nabijamy na patyki do szaszłyków na przemian z mięsem. Zanurzamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oliwie.
Ziemniaki obieramy i myjemy. Kroimy w ósemki. Gotujemy około 10minut. Odcedzamy. Wykładamy na blachę, oprószamy przyprawą i obficie skrapiamy oliwą. Pieczemy około 30minut w 200*C. Smacznego

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…