Szczupak faszerowany cebulą (moje świąteczne przepisy kulinarne)


Szczupak faszerowany cebulą
Składniki:
 szczupak około 1,5-2 kg;
 3 cebule;
 sól, pieprz, przyprawa do ryb;
 1 pęczek ego koperku
 masło;
 olej do pieczenia,
 sałata;
 cytryna
Sposób przygotowania:
Rybę sprawić, dokładnie wypłukać, mocno osolić i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Wyjąć, opłukać z soli i poobcinać płetwy, ogonową pozostawić . Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Nasmarować całą rybę oliwą i natrzeć wewnątrz i zewnątrz pieprzem , solą oraz przyprawą do ryb. Nafaszerować plasterkami cebuli, a następnie zaszyć grubą nitką.
Włożyć do rękawa do pieczenia lub brytfanny i zapiekać około 35-40 minut w temperaturze około 180°C. Wykładać na półmisek na liście sałaty. Polać ciepłym masłem, skropić sokiem z cytryny, posypać posiekaną natką pietruszki.

 


3.6
Oceń
(10 głosów)

 

Szczupak faszerowany cebulą (moje świąteczne przepisy kulinarne) - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł